Kiszonki Tofalarii

Strony

  • BLOG
  • LISTA PRZEPISÓW
  • TEORIA KISZENIA
  • TOP 10
  • NIE KIŚ
  • BIBLIOTECZKA KISZONKARZA
  • O BLOGU
  • ENGLISH

TEORIA KISZENIA

Na czym polega kiszenie
Zrozumieć bakterie mlekowe
Po co nam kiszonki w erze lodówek
ZDROWIE, WITALNOŚĆ - Po co nam kiszonki w erze lodówek 
TRADYCJA KULINARNA - Po co nam kiszonki w erze lodówek
NIEZASTĄPIONE SMAKI - Po co nam kiszonki w erze lodówek
Naczynia do kiszenia
Jeszcze o naczyniach - jak działają weki i dobre naczynia gliniane 
Jak stworzyć środowisko beztlenowe dla kiszenia?
Kiszonki a nadmiar soli 
Jaka sól do kiszenia?
„Sztuka fermentacji” Sandor Ellix Katz - recenzja
„Dzika fermentacja” Sandor Ellix Katz - recenzja

Warsztaty „Sztuka fermentacji” – wrażenia
Warsztaty z Sandorem Ellixem Katzem - relacja Błażeja Balcerzaka
Bez praktyki nie ma doświadczenia 
Przygoda z fermentacją - dlaczego warto zacząć od kiszenia warzyw
Trzy główne metody kiszenia warzyw - dla początkujących
Czy kiszonki są bezpieczne?
Flora bakteryjna a mózg
Podcast o kiszonkach na blogu Więcej Niż Zdrowe Odżywianie
Gdziekolwiek jesteś, kiś (o kiszeniu w podróży)
Jak przekonać innych do kiszenia, ale nie wyjść na nawiedzonego? 
Skąd brać czas na kiszenie?
Kiszenie po białorusku
Czy można ukisić sam sok? 

Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w XUdostępnij w usłudze FacebookUdostępnij w serwisie Pinterest
Strona główna
Subskrybuj: Posty (Atom)

FACEBOOK

Etykiety

  • bakłażan (4)
  • batat (1)
  • bazylia (1)
  • blanszowanie (4)
  • boczniaki (1)
  • botwina (1)
  • brokuł (1)
  • brukselka (1)
  • buraki (9)
  • cebula (2)
  • chwasty (4)
  • cukinia (9)
  • cykoria (1)
  • cytryny (3)
  • czarna jagoda (liście) (1)
  • czereśnie (1)
  • czerwona porzeczka (1)
  • czosnek (1)
  • czosnek niedźwiedzi (1)
  • dereń (2)
  • deser (4)
  • dla początkujących (10)
  • drzewa (2)
  • dynia (6)
  • falafel (1)
  • fasola czarne oczko (2)
  • fasolka szparagowa (3)
  • filmy (2)
  • frytki (1)
  • glony (1)
  • groszek zielony (1)
  • grzyby (8)
  • herbaty z fermentowanych liści (3)
  • idli (6)
  • injera (1)
  • jabłko (3)
  • jabłoń (liście) (1)
  • jajka (1)
  • jesion (1)
  • kalafior (5)
  • kalafior romanesco (1)
  • kalarepa (1)
  • kapusta biała (12)
  • kapusta czerwona (8)
  • kapusta musztardowa (1)
  • kapusta pak choi (1)
  • kapusta pekińska (9)
  • kapusta stożkowa (1)
  • kapusta włoska (1)
  • kasza gryczana (7)
  • kasza jaglana (1)
  • kefir (1)
  • kimchi (19)
  • kiszonki mieszane (10)
  • kiszonki orientalne (6)
  • kiszonki w kosmetyce (1)
  • kiszonki w literaturze (6)
  • kolendra (1)
  • koper włoski (1)
  • krężałki (1)
  • kukurydza (1)
  • kwiaty cukinii (1)
  • lektury (6)
  • limonki (1)
  • lipa (1)
  • liście winorośli (1)
  • marchew (13)
  • migdały (2)
  • miłka abisyńska (1)
  • mirabelka (liście) (1)
  • miso (1)
  • mniszek lekarski (1)
  • moi przyjaciele kiszą (14)
  • naczynia (6)
  • naleśniki (2)
  • napoje lekko fermentowane (2)
  • nasiona/ziarna (14)
  • nerkowce (1)
  • ogórki (14)
  • okra (piżmian) (3)
  • orzechy pekan (1)
  • papryka (3)
  • pasternak (1)
  • patison (2)
  • pestki dyni (2)
  • pestki słonecznika (2)
  • pieczarki (2)
  • pieczywo (2)
  • pietruszka (4)
  • pizza (1)
  • po co nam kiszonki w erze lodówek (4)
  • podcast (1)
  • podróże (3)
  • pokrzywa (2)
  • pomarańcze (1)
  • pomidory (6)
  • por (3)
  • potrawy z kiszonek (19)
  • poziomka (liście) (1)
  • ryż (2)
  • rzepa (1)
  • salsa (1)
  • sałata (1)
  • sałatki i surówki (6)
  • seler korzeniowy (6)
  • seler naciowy (1)
  • shimeji (1)
  • skorzonera (1)
  • soczewica (3)
  • soczewica czarna beluga (1)
  • soki (1)
  • sól (2)
  • szparagi (2)
  • szpinak (1)
  • śliwki (1)
  • teff (1)
  • teoria kiszenia (19)
  • topinambur (1)
  • truskawka (liście) (1)
  • truskawka (owoc) (1)
  • warsztaty/spotkania (4)
  • wegańskie jogurty z nasion i orzechów (1)
  • wegańskie pasztety (1)
  • wegańskie twarożki z nasion i orzechów (6)
  • Wigilia (3)
  • winogrona (1)
  • włoszczyzna (1)
  • zdobywam doświadczenie (8)
  • zdrowie (6)
  • ziemniaki (1)
  • zioła (4)
  • zupy (5)
  • żurawina (2)

Archiwum bloga

  • ▼  2021 (1)
    • ▼  listopada (1)
      • Nasze ulubione kimchi
  • ►  2020 (6)
    • ►  października (1)
    • ►  września (1)
    • ►  sierpnia (3)
    • ►  lipca (1)
  • ►  2019 (2)
    • ►  września (1)
    • ►  stycznia (1)
  • ►  2018 (29)
    • ►  października (1)
    • ►  sierpnia (1)
    • ►  lipca (4)
    • ►  czerwca (3)
    • ►  maja (3)
    • ►  kwietnia (5)
    • ►  marca (4)
    • ►  lutego (4)
    • ►  stycznia (4)
  • ►  2017 (86)
    • ►  grudnia (5)
    • ►  listopada (3)
    • ►  października (4)
    • ►  września (4)
    • ►  sierpnia (9)
    • ►  lipca (9)
    • ►  czerwca (9)
    • ►  maja (8)
    • ►  kwietnia (9)
    • ►  marca (9)
    • ►  lutego (8)
    • ►  stycznia (9)
  • ►  2016 (58)
    • ►  grudnia (10)
    • ►  listopada (8)
    • ►  października (9)
    • ►  września (8)
    • ►  sierpnia (10)
    • ►  lipca (10)
    • ►  czerwca (2)
    • ►  marca (1)
  • ►  2015 (6)
    • ►  czerwca (1)
    • ►  maja (1)
    • ►  marca (3)
    • ►  stycznia (1)
  • ►  2014 (15)
    • ►  grudnia (2)
    • ►  października (1)
    • ►  września (1)
    • ►  lipca (2)
    • ►  czerwca (6)
    • ►  maja (3)
  • ►  2013 (1)
    • ►  października (1)
Motyw Prosty. Obsługiwane przez usługę Blogger.