Kiszonki Tofalarii

Strony

▼

TEORIA KISZENIA

Na czym polega kiszenie
Zrozumieć bakterie mlekowe
Po co nam kiszonki w erze lodówek
ZDROWIE, WITALNOŚĆ - Po co nam kiszonki w erze lodówek 
TRADYCJA KULINARNA - Po co nam kiszonki w erze lodówek
NIEZASTĄPIONE SMAKI - Po co nam kiszonki w erze lodówek
Naczynia do kiszenia
Jeszcze o naczyniach - jak działają weki i dobre naczynia gliniane 
Jak stworzyć środowisko beztlenowe dla kiszenia?
Kiszonki a nadmiar soli 
Jaka sól do kiszenia?
„Sztuka fermentacji” Sandor Ellix Katz - recenzja
„Dzika fermentacja” Sandor Ellix Katz - recenzja

Warsztaty „Sztuka fermentacji” – wrażenia
Warsztaty z Sandorem Ellixem Katzem - relacja Błażeja Balcerzaka
Bez praktyki nie ma doświadczenia 
Przygoda z fermentacją - dlaczego warto zacząć od kiszenia warzyw
Trzy główne metody kiszenia warzyw - dla początkujących
Czy kiszonki są bezpieczne?
Flora bakteryjna a mózg
Podcast o kiszonkach na blogu Więcej Niż Zdrowe Odżywianie
Gdziekolwiek jesteś, kiś (o kiszeniu w podróży)
Jak przekonać innych do kiszenia, ale nie wyjść na nawiedzonego? 
Skąd brać czas na kiszenie?
Kiszenie po białorusku
Czy można ukisić sam sok? 

Strona główna
Wyświetl wersję na komputer
Obsługiwane przez usługę Blogger.