Rzodkiewki, brukselki i pomidory Marcina S. Zdjęcie zrobione nocą, lekko nieostre. Kiedy my śpimy, bakterie mlekowe dla nas pracują. Marcin warzy też domowe piwo! |
Piotrek prezentuje dynię, która wyszła bardzo dobrze, ale stała za długo i się popsuła. Bywa i tak. |
A tutaj Piotrek pokazuje łagodne natto. To pierwsza próba ze sprowadzonymi zza oceanu bakteriami. |
Sałatka Eli, stałej czytelniczki bloga (prywatnie to mama Sahiba). Składniki to między innymi kiszony koper włoski oraz kiszona dynia. |
Jeszcze kilka tajemniczych słoików Eli, w których pracują pożyteczne bakterie. Pośrodku króluje czerwona kapusta. |
Ela nastawia też mieszane kiszonki warzywne, tu: seler naciowy, papryka i koper włoski. |
Krężałki biłgorajskie Eli czyli kapusta biała w większych kawałkach. Jedliśmy te krężałki w Wigilię, dostaliśmy też na wynos - to była najlepsza potrawa tych świąt! |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz!