tag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post6996069619068261496..comments2024-03-24T06:49:37.124+01:00Comments on Kiszonki Tofalarii: Kiszona kapusta pekińskaTofalariahttp://www.blogger.com/profile/08377930356886545796noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-6588691742571317612016-11-02T11:56:49.683+01:002016-11-02T11:56:49.683+01:00Gorczycy mialo byc oczywiscie, ale nawet nie wiem ...Gorczycy mialo byc oczywiscie, ale nawet nie wiem czy to one sa. Na sloiku nie ma octu w skladzie. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02256016632464406385noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-53924575592593418162016-11-01T19:45:03.246+01:002016-11-01T19:45:03.246+01:00Do sloika wozylam tez fenkul, tak spontanicznie Bo...Do sloika wozylam tez fenkul, tak spontanicznie Bo mialam w domu. Jest niestety twardy.<br />Teraz planuje zrobic twarozek z migdalow zgdnie z Twoim przepisem. Pozdrawiam violcio11https://www.blogger.com/profile/04507360449021334181noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-54467979237147263602016-11-01T12:01:33.300+01:002016-11-01T12:01:33.300+01:00Świetnie, gratuluję kalarepy! U mnie w kolejce do ...Świetnie, gratuluję kalarepy! U mnie w kolejce do kiszenia. ;)Tofalariahttps://www.blogger.com/profile/08377930356886545796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-28386212196473914522016-10-31T22:20:43.866+01:002016-10-31T22:20:43.866+01:00Niestety, okazalo sie, ze w chinskiej kapuscie byl...Niestety, okazalo sie, ze w chinskiej kapuscie byl slimak i nie zakisilam. Zrobilam za to cos innego. Zakisilam kalarepe. Pisalas kiedys , ze warzywa powinny miec w sobie cukier. Kalarepe ma go dosc duzo. Wyszla bardzo smaczna. Pozdrawiamviolcio11https://www.blogger.com/profile/04507360449021334181noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-86755069846800894142016-10-30T21:05:44.495+01:002016-10-30T21:05:44.495+01:00Jest specyficzna, mam wrażenie, że dodają do niej ...Jest specyficzna, mam wrażenie, że dodają do niej octu. Nie ma takiej rośliny, jak „musztarda”. ;)Tofalariahttps://www.blogger.com/profile/08377930356886545796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-86476150678491638062016-10-28T20:29:26.602+02:002016-10-28T20:29:26.602+02:00Wiem, ale ta musztardowa (liscie Musztardy??) jest...Wiem, ale ta musztardowa (liscie Musztardy??) jest wietnamska chyba , i jest specyficzna (sloik w lodowce je sie od pol roku) ...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02256016632464406385noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-39458228162670031882016-10-27T12:36:47.968+02:002016-10-27T12:36:47.968+02:00Jest jeszcze kiszona kapusta musztardowa - bardzo ...Jest jeszcze kiszona kapusta musztardowa - bardzo specyficzna w smaku, do kupienia (niestety już w formie przetworzonej) w sklepach z orientalną żywnością.Tofalariahttps://www.blogger.com/profile/08377930356886545796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-46748209017527982272016-10-26T22:46:38.380+02:002016-10-26T22:46:38.380+02:00dzieki za bloga. Chinska kapusta kiszona sie chyba...dzieki za bloga. Chinska kapusta kiszona sie chyba nazywa suan cai i jest kiszona w polowkach. Komercyjnie dostepna jest dosyc parszywa w smaku ale oni ja uzywaa do gotowania.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02256016632464406385noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-42940069951937465402016-10-24T22:55:09.024+02:002016-10-24T22:55:09.024+02:00Powodzenia! Daj znać, jak wyszło.
PS. Usunęłam zdu...Powodzenia! Daj znać, jak wyszło.<br />PS. Usunęłam zdublowany komentarz. Bloger czasem robi psikusy.Tofalariahttps://www.blogger.com/profile/08377930356886545796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-6511113944928755192016-10-24T18:15:58.103+02:002016-10-24T18:15:58.103+02:00Zainspirowala mnie. Mam akurat w domu. Zabieram si...Zainspirowala mnie. Mam akurat w domu. Zabieram sie od razu za robote. Pozdrawiam.Violcio violcio11https://www.blogger.com/profile/04507360449021334181noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-87783986336133088052016-10-24T12:28:14.186+02:002016-10-24T12:28:14.186+02:00Dodatkiem były tylko nasiona kopru, to była mała p...Dodatkiem były tylko nasiona kopru, to była mała próbna kiszonka. Można oczywiście dodać ziele angielskie i listki laurowe. Nie wiem, czy czosnek by mi tu pasował - do białej i czerwonej kapusty nie dodaję...Tofalariahttps://www.blogger.com/profile/08377930356886545796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-36279041255621157842016-10-24T11:47:39.179+02:002016-10-24T11:47:39.179+02:00Rozumiem że tylko sól bez listków ,ziela i czosnku...Rozumiem że tylko sól bez listków ,ziela i czosnku?Muszę i ja taką zrobić.U mnie pierwsza w tym roku kimczi tylko bez rzodkiewki.Pozdrawiam.Elżusiahttps://www.blogger.com/profile/17013568045092818239noreply@blogger.com