tag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post6991353942843035035..comments2024-03-24T06:49:37.124+01:00Comments on Kiszonki Tofalarii: Kiszona marchewka po tatarsku (tarta)Tofalariahttp://www.blogger.com/profile/08377930356886545796noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-80952212094478680322020-11-12T02:10:44.292+01:002020-11-12T02:10:44.292+01:00Ten komentarz został usunięty przez autora.Mag Veghttps://www.blogger.com/profile/00485914889806552484noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-11434046448366883062017-03-12T19:12:48.107+01:002017-03-12T19:12:48.107+01:00Cieszę się i czekam na wieści. ;)Cieszę się i czekam na wieści. ;)Tofalariahttps://www.blogger.com/profile/08377930356886545796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-23907407057751732982017-03-12T00:07:33.830+01:002017-03-12T00:07:33.830+01:00Przyszlam skuszona zachwytami Niki. Wlasnie zabier...Przyszlam skuszona zachwytami Niki. Wlasnie zabieram sie za tarcie marchewki :) Dam znac, jak wyszlo : )<br />Agnieszkahttps://www.blogger.com/profile/06746969021021532471noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-54745114341301897392017-03-09T21:40:49.826+01:002017-03-09T21:40:49.826+01:00Bardzo mi miło! Ja z kolei zainspirowałam się Twoj...Bardzo mi miło! Ja z kolei zainspirowałam się Twoją tapenadą. Pozdrawiam.Tofalariahttps://www.blogger.com/profile/08377930356886545796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-4213195607428705892017-03-09T21:34:10.878+01:002017-03-09T21:34:10.878+01:00A ja dzis znow po raz kolejny zrobilam te marchwke...A ja dzis znow po raz kolejny zrobilam te marchwke:)<br />Nika Vigohttps://www.blogger.com/profile/16719242440798189237noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-11018914998842644172016-10-30T21:03:34.187+01:002016-10-30T21:03:34.187+01:00Nie dodajemy wody - robimy tak, jak kiszoną kapust...Nie dodajemy wody - robimy tak, jak kiszoną kapustę, czyli ugniatamy marchew z solą, by puściła sok. Ten sok zapewni beztlenowe środowisko.Tofalariahttps://www.blogger.com/profile/08377930356886545796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-16845620560286245692016-10-28T16:02:24.294+02:002016-10-28T16:02:24.294+02:00Chciałam się upewnić-nie zalewamy marchewki wodą?Chciałam się upewnić-nie zalewamy marchewki wodą?Mariahttps://www.blogger.com/profile/01591217401810100893noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-31091155020857106812014-06-27T14:47:25.023+02:002014-06-27T14:47:25.023+02:00Dzięki za polecenie!Dzięki za polecenie!Tofalariahttps://www.blogger.com/profile/08377930356886545796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-8276369712302047712014-06-27T14:29:44.815+02:002014-06-27T14:29:44.815+02:00Zdjecie wyszlo mi nienajlepsze, bo "telefonic...Zdjecie wyszlo mi nienajlepsze, bo "telefonicznie", ale nie moglam nie rozpropagowac twej marchewki i linku tu do tego wpisu :)<br /><br />https://www.facebook.com/nika.notatkiniki#!/photo.php?fbid=1450377315217557&set=pb.1438724603049495.-2207520000.1403871997.&type=1&theaterAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/08017534270258045910noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-62655634500807107922014-06-27T12:03:08.343+02:002014-06-27T12:03:08.343+02:00Cieszę się, że smakuje. Kminek zwykle dodaję w cał...Cieszę się, że smakuje. Kminek zwykle dodaję w całości, ale po prostu lubię go potem rozgryzać. Myślę, że można dać też zmielony albo utłuczony - zwłaszcza jeśli nie przepadasz za znajdowaniem takich ziarenek w gotowej surówce :) I podobnie z kolendrą. Ja bym na przykład kolendrę zmieliła, i to drobno, bo nie przepadam za tymi ostrymi krawędziami popękanych ziarenek.Tofalariahttps://www.blogger.com/profile/08377930356886545796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-52427558360928703612014-06-27T09:31:13.804+02:002014-06-27T09:31:13.804+02:00Wczoraj skosztowalam i nawet bez kminku i kolendry...Wczoraj skosztowalam i nawet bez kminku i kolendry jest po prostu super smaczne. Nigdy nie jadłam takiej marchewki , a trochę juz żyje na tym padole :))) jako próżnię ten słoik to po powrocie z delagacji nastawie sobie drugi z kolendrą. Mam kolendrę w ziarenkach. Dodać je w całości, czy utłuc w moździerzu ?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08017534270258045910noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-29672188132131373542014-06-23T20:40:29.617+02:002014-06-23T20:40:29.617+02:00Mam nadzieję, że podzielisz się wrażeniami. :)Mam nadzieję, że podzielisz się wrażeniami. :)Tofalariahttps://www.blogger.com/profile/08377930356886545796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-34973269769146977592014-06-23T20:35:12.254+02:002014-06-23T20:35:12.254+02:00Juz "nastawione" :)Juz "nastawione" :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08017534270258045910noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-77295735310648897802014-06-23T17:52:13.060+02:002014-06-23T17:52:13.060+02:00Dziś mam w planach wizytę w ekohurtowni ( to moje ...Dziś mam w planach wizytę w ekohurtowni ( to moje określenie na odkryty niedawno sklep). Spróbuje wiec dziś zakupić taka marchewkę modląc sie o tempo, bo w przyszłym tygodniu będę na wyjeździe służbowym i nijak mi ta sie nie da słoja zabrać :)))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08017534270258045910noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-65549688184583070112014-06-12T12:17:15.900+02:002014-06-12T12:17:15.900+02:00Można dodać kolendrę.Można dodać kolendrę.Tofalariahttps://www.blogger.com/profile/08377930356886545796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-69663261946060901352014-06-12T11:22:30.714+02:002014-06-12T11:22:30.714+02:00A gdzie kolendra? Krymska marchewka poza tym, że j...A gdzie kolendra? Krymska marchewka poza tym, że jest czosnkowa jest mocno kolendrowa. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-73415528679775228952014-05-31T22:46:58.029+02:002014-05-31T22:46:58.029+02:00Dziękuję!Dziękuję!Tofalariahttps://www.blogger.com/profile/08377930356886545796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-60146633655451094182014-05-30T19:04:47.489+02:002014-05-30T19:04:47.489+02:00tu się czuje zbity z pantałyku, nie wiedziałem, że...tu się czuje zbity z pantałyku, nie wiedziałem, że się kisi marchewki - udostępniam na FB PiZ (dawne Korzystne Zakupy)Remigiusz - blog Oszczędzaniehttp://rwks.linuxpl.info/blog/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-12736544150264558382014-05-30T18:25:25.317+02:002014-05-30T18:25:25.317+02:00Jako bohater tego marchewkowego wpisu, mam do Tofa...Jako bohater tego marchewkowego wpisu, mam do Tofalarii uprzejmą prośbę o wzbogacenie go jednym z naszych zdjęć z targu z warzywami w Sudaku, na Krymie. Właśnie na tym targu za drobne Hrywny zazwyczaj kupowaliśmy kiszoną marchewkę i bakłażany. Mieszkaliśmy kilka kroków od tego targu u pewnej uprzejmej starszej pani w altance obrośniętej winoroślą.<br />W obecnych czasach, po anektowaniu Krymu przez Rosję, takie zdjęcie ma naprawdę historyczną wartość. kliszhttps://www.blogger.com/profile/03583864713398290106noreply@blogger.com