tag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post6744832761603240967..comments2024-03-24T06:49:37.124+01:00Comments on Kiszonki Tofalarii: Kiszone grzyby - instrukcja obrazkowaTofalariahttp://www.blogger.com/profile/08377930356886545796noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-79464400123133844542019-08-14T14:37:01.811+02:002019-08-14T14:37:01.811+02:00Ja chyba jednak też :)))) Może przetestuję "p...Ja chyba jednak też :)))) Może przetestuję "pieprz kurkowy" ale poza tym pozostawię bez zmian :)Paskuda13https://www.blogger.com/profile/15021397624420878057noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-91173473467148669462019-08-12T11:54:11.535+02:002019-08-12T11:54:11.535+02:00To mi wygląda na jakiś nawiedzony altmed. Cóż, nie...To mi wygląda na jakiś nawiedzony altmed. Cóż, nie mam obsesji leczenia się z robaków, więc pozostanę przy normalnej obróbce termicznej kurek.Tofalariahttps://www.blogger.com/profile/08377930356886545796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-4912183301497876702019-08-11T19:08:39.792+02:002019-08-11T19:08:39.792+02:00Załączam artykuł na ten temat, obszerny ale wart c...Załączam artykuł na ten temat, obszerny ale wart chyba przeczytania, trafiłam na niego nie dawno i stąd to pytanie. Dotychczas i ja kurki smażę, duszę.... itd :)) http://michaltombak.pl/blog/90-dlaczego-robaki-nie-lubia-kurek.html?fbclid=IwAR03hKWAY5IysCcziPW9bHnJx1SyCU4l3MbvajUEFGzyrCjFp_v205_fJa4Paskuda13https://www.blogger.com/profile/15021397624420878057noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-13818816645240272172019-08-07T22:31:32.282+02:002019-08-07T22:31:32.282+02:00Dziękuję. Skąd ta informacja o kurkach i temperatu...Dziękuję. Skąd ta informacja o kurkach i temperaturze? Ja kurki normalnie gotuję, smażę, duszę i nie wyobrażam sobie inaczej. Czy to znaczy, że od zawsze robiłam to źle? Wiem, że do mrożenia na przykład kurek nie można dać na surowo, bo będą gorzkie - zawsze tylko blanszowane/gotowane. Naprawdę zaciekawiła mnie ta informacja.Tofalariahttps://www.blogger.com/profile/08377930356886545796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-6081255365162354622019-08-07T15:49:37.281+02:002019-08-07T15:49:37.281+02:00Doskonała ta instrukcja obrazkowa na kiszenie grzy...Doskonała ta instrukcja obrazkowa na kiszenie grzybów :) Ja mam pytanie co z kurkami, masz na nie jakiś sposób ? Nie powinno się ich poddawać obróbce powyżej 50 st.C więc gotowane odpada a na surowo raczej będą twarde :(Paskuda13https://www.blogger.com/profile/15021397624420878057noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-41324405570100952342018-11-04T20:27:35.346+01:002018-11-04T20:27:35.346+01:00Tak, teraz sezon na opieńki i sama na razie testuj...Tak, teraz sezon na opieńki i sama na razie testuję. Przygotowałam dokładnie tak samo, tylko gotowałam dłużej - około 10 minut. Na pewno dam znać, bo wiele osób dopytuje się o kiszone opieńki.<br />Tofalariahttps://www.blogger.com/profile/08377930356886545796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-59522126032869476202018-11-04T19:57:27.076+01:002018-11-04T19:57:27.076+01:00Dziękuję za ten szczegółowy opis procesu kiszenia....Dziękuję za ten szczegółowy opis procesu kiszenia.Nie jadłam nigdy ,ale czytałam już parę razy ,że są bardzo smaczne.Właśnie za wschodnią granicą są popularne.Zrobię je choćby na próbę.Mam pytanie czy mogą być opieńki?będę zaglądać bo fajny blog a kiszonki bardzo potrzebne.Pozdrawiam :)Czesiahttps://www.blogger.com/profile/04787641645046565460noreply@blogger.com