tag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post5943928465040702187..comments2024-03-24T06:49:37.124+01:00Comments on Kiszonki Tofalarii: Kiszona czerwona kapusta - najulubieńszaTofalariahttp://www.blogger.com/profile/08377930356886545796noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-62511882511065739822019-04-29T13:29:24.299+02:002019-04-29T13:29:24.299+02:00Czy można w jakiś inny sposób przechowywać kiszonk...Czy można w jakiś inny sposób przechowywać kiszonki poza lodówką? Myślę o momencie gdy już nastąpi fermentacja?Nutahttps://www.blogger.com/profile/12350043211240172272noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-49205335203837079712017-10-11T07:41:56.576+02:002017-10-11T07:41:56.576+02:00Z tego co się orientuję to kiszenie/kwaszenie to j...Z tego co się orientuję to kiszenie/kwaszenie to jedno i to samo i można te terminy używać zamiennie. Natomiast tobie zapewne chodzi o zakwaszanie, czyli pospolite w sklepach chrzczenie kapusty octem ;)Illparazzohttps://www.blogger.com/profile/14461479478340887924noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-40344666158677522982016-02-06T12:26:27.851+01:002016-02-06T12:26:27.851+01:00Kisi nie kwasi! Kwaszona kapusta to chemiczna podr...Kisi nie kwasi! Kwaszona kapusta to chemiczna podróbkaAsiahttps://www.blogger.com/profile/04330571812829889036noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-38034898505799111332014-09-19T18:20:47.222+02:002014-09-19T18:20:47.222+02:00Świetnie, że podałaś ten przepis. Bardzo lubię cze...Świetnie, że podałaś ten przepis. Bardzo lubię czerwoną kiszoną kapustę, a tylko na pewnym bazarku od czasu do czasu udaje mi się na nią trafić (takiej w słoikach nie kupuję, właśnie ze względu na ocet. To nie to, nawet nie dlatego, że ocet szkodzi, lecz zupełnie zmienia smak). Ukiszę w kamionkowym garnku i będziemy wyjadać :)Rubiahttps://www.blogger.com/profile/15651842210241957141noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-4859400350336804422014-09-13T23:27:34.908+02:002014-09-13T23:27:34.908+02:00Dobrze ukwaszona czerwona kapusta świetnie smakuje...Dobrze ukwaszona czerwona kapusta świetnie smakuje dobrze podlana oliwą i suto przyprawiona grubo zmielonym pieprzem czarnym.<br />Białą kapustę czasem kwasi się z dodatkiem marchwi, może z czerwoną też warto poeksperymentować?kliszhttps://www.blogger.com/profile/03583864713398290106noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-72196773185477341272014-09-12T00:36:51.143+02:002014-09-12T00:36:51.143+02:00Cieszę się bardzo i mam nadzieję, że nowa kiszonka...Cieszę się bardzo i mam nadzieję, że nowa kiszonka też przypadnie Ci do gustu. Pozdrawiam serdecznie!Tofalariahttps://www.blogger.com/profile/08377930356886545796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-35125636435685555152014-09-11T15:30:51.307+02:002014-09-11T15:30:51.307+02:00Jutro wyjezdzam na 10 dni, ale jak wroce to z cala...Jutro wyjezdzam na 10 dni, ale jak wroce to z cala pewnoscia sprobuje zrobic taka kiszonke... (A poki co caly czas mam w lodowce dzieki tobie kiszona marchewke i nawet pare osoc "zarazilam" i tez zrobily:))<br /><br />Pozdrawiam <br />NikaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/08017534270258045910noreply@blogger.com