tag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post556538925420941117..comments2024-03-24T06:49:37.124+01:00Comments on Kiszonki Tofalarii: Gryczane bułeczki i chlebki z ciasta typu idliTofalariahttp://www.blogger.com/profile/08377930356886545796noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-41914383611764784242017-11-30T21:24:45.342+01:002017-11-30T21:24:45.342+01:00Fajnie, powodzenia!Fajnie, powodzenia!Tofalariahttps://www.blogger.com/profile/08377930356886545796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-5925527304604991752017-11-30T20:55:33.756+01:002017-11-30T20:55:33.756+01:00Zachęciłaś mnie, będę próbowałZachęciłaś mnie, będę próbowałMikelhttps://www.blogger.com/profile/16404201450864270751noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-79505371070947817332017-03-30T20:18:16.656+02:002017-03-30T20:18:16.656+02:00Mniej więcej tak samo, 2:1.Mniej więcej tak samo, 2:1.Tofalariahttps://www.blogger.com/profile/08377930356886545796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-86094579508349150892017-03-30T20:17:29.420+02:002017-03-30T20:17:29.420+02:00Jeszcze jedno,w jakiej proporcji kasza do maki,czy...Jeszcze jedno,w jakiej proporcji kasza do maki,czy tak jak w idli z soczewicą?Elżusiahttps://www.blogger.com/profile/17013568045092818239noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-60005106550059942652017-03-30T20:15:23.653+02:002017-03-30T20:15:23.653+02:00Dzięki,tak zrobię ciekawe jaki chleb wyjdzie.Ten s...Dzięki,tak zrobię ciekawe jaki chleb wyjdzie.Ten sposób jest o wiele lepszy niż dokarmianie 2x zakwasu i dopiero pieczenie. Chleb ze sfermentowanej kaszy wychodzi smaczniejszy.Kasza lepiej fermentuje niż maka gryczana.Elżusiahttps://www.blogger.com/profile/17013568045092818239noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-24690864684260198602017-03-30T15:40:22.843+02:002017-03-30T15:40:22.843+02:00Kaszę moczę osobno i na etapie blendowania dodaję ...Kaszę moczę osobno i na etapie blendowania dodaję mąkę z cieciorki. Fermentuję je razem. Piotrek robił jeszcze inne idli: dodając suche ziarna cieciorki na etapie moczenia do kaszy gryczanej. Tofalariahttps://www.blogger.com/profile/08377930356886545796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3081865828859309534.post-61046914316944465512017-03-30T15:32:53.502+02:002017-03-30T15:32:53.502+02:00Czy kaszę fermentować razem z mąką z cieciorki?Ja ...Czy kaszę fermentować razem z mąką z cieciorki?Ja upiekłam chleb z kaszy i płatków owsianych sfermentowanych -też dobry.<br />Dziękuję za kiszoną cytrynkę -niesamowity aromat !<br />PozdrawiamElżusiahttps://www.blogger.com/profile/17013568045092818239noreply@blogger.com